Прославление Cвет жизни (02:50)

Адвенти - період очікування Різдва Христового

24.12.2023 Адвенти - період очікування Різдва Христового

Адвент (від латів adventus – пришестя) – це час очікування Різдва Христового.

Перша – свічка Пророцтва (свіча Надії). Вона символізує старозавітні пророцтва пришестя Спасителя. Ми святкуємо виконання цих пророцтв – пришестя Спасителя на землю Немовлям, Його пришестя в наші серця через віру в Слово Боже, і Його останнє пришестя у славі, щоб судити всіх людей. Символ першого Адвента – запалена свічка, яка висвітлює шлях тим, хто йде до храму. Цього дня у церкві та в будинках віруючих читаються пророцтва про народження Месії.

Біблія містить більше трьохсот пророцтв, пов'язаних з життям, служінням і жертвою Ісуса Христа. Пророчі послання, написані за сотні років до виконання, завжди служили одним із найголовніших доказів істинності Євангелія, тому для християн дуже важливо знати їх та розповідати своїм дітям. Саме про це поділився з церквою в цей день пастор Сергій Охріменко і запалив першу свічку.

У другу неділю Адвенту ми запалювали свічку Вифлеєма, як пам'ять про те місто, у якому народився Спаситель. Вифлеємська свічка - символ пришестя на землю Ісуса, Сина Божого, вона ще носить назву «Свіча Миру». Тому так символічно, що у цей складний час, коли нашій країні так потрібен мир, ми запалювали цю свічу і молились про спасіння від війни і мир для нашої землі. У цей день і діти і дорослі були в єдності у молитві та поклонінні, слухали проповідь про події у Вифлеємі, щоб готувати свої серця до Різдва.

В третю неділю Адвента ми запалювали третю свічку — Свічку Пастухів (або Радості), яка символізує народження Господа у серці людини через віру у святе Боже Слово. Як пастухи побачили Спасителя на власні очі і повірили, так і ми можемо бачити сьогодні Спасителя очима своєї віри. Свічка пастухів також символізує благовістя, коли віруючі діляться своєю вірою, подібно до пастухів, які розповіли всім про бачення ангелів і народження Христа. Так символічно, що саме третю свічку запалювали наші старші пастори Дмитро та Наталія Лаптєви, які щойно повернулись із місіонерської поїздки в Кенію (Африка).

Четверту свічку Адвенту - свіча Ангелів (або Любові) запалювали наші діти. Ця свічка символізує Ангелів, які об’явилися пастухам у вифлеємській печері, проголошуючи їм народження Христа.

Так і настало Різдво! Зі святом!

 





Версия для печати ...


Пошук по сайту